GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit is een uitstekende optie, mits er genoeg ruimte aanwezig is rond de open haard of de kachel. Voor dit proces maakt de professionele schoorsteenveger gebruik van geavanceerde schoorsteenveegstokken gecombineerd met een speciaal ontworpen veegborstel.

Een groot pluspunt van deze methode is de efficiëntie qua tijd. Er is namelijk geen noodzaak voor de veeger om het dak te betreden met behulp van ladders of zelfs hoogwerkers. Door vanuit de binnenzijde te werken, kan de schoorsteenveger ook het reinigingsproces nauwlettend monitoren.

Als er grote hoeveelheden roet of ander vuil naar beneden vallen, kan er onmiddellijk worden schoongemaakt, zodat de woonruimte schoon en netjes blijft. Na afronding van de reinigingsprocedure zorgt de schoorsteenveger ervoor dat alles in onberispelijke staat wordt achtergelaten, zodat u direct kunt genieten van uw warme haard.

Bent u benieuwd of uw schoorsteen geschikt is voor deze methode? Ons team komt graag bij u thuis om de beste aanpak voor u te beoordelen. Wij komen graag uw schoorsteen vegen van binnenuit.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

In bepaalde situaties kan het voor de veeger riskant zijn om de schoorsteen vanaf het dak te benaderen. Denk hierbij aan daken met een steile helling of ongunstige weerscondities die het gevaarlijk kunnen maken.

Naast de veiligheidsoverwegingen voor de professional, biedt het regelmatig reinigen van de schoorsteen van binnenuit ook voordelen voor huiseigenaren. Bijvoorbeeld, door het verminderen van de opbouw van creosoot, minimaliseert u het risico op een schoorsteenbrand.

Er is ook een kans dat uw schoorsteen geblokkeerd is door een vogelnest. Vogels zien schoorstenen vaak als een ideale broedplaats. Dit brengt echter risico’s met zich mee, zoals de mogelijkheid van koolmonoxidevergiftiging door een geblokkeerde luchtweg.

Wilt u uw schoorsteen laten schoonmaken? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Barendrecht via 0180 202 550.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Traditioneel werd de schoorsteen altijd van bovenaf gereinigd. Echter, met moderne gereedschappen en technieken, is het nu mogelijk om dit effectief vanaf de grond te doen.

Dit betekent dat er geen noodzaak is voor het opzetten van ladders of het gebruik van zwaar materieel. Het reinigingsproces kan dus veel sneller starten. Bovendien kan, afhankelijk van de situatie, de klus ook sneller voltooid worden. Dit kan leiden tot besparingen voor de huiseigenaar.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door een erkende schoorsteenveger? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Barendrecht via 0180 202 550.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Zeker, een gecertificeerde schoorsteenveger heeft de vaardigheden en kennis om uw schoorsteen net zo grondig van binnenuit te reinigen als van bovenaf. Wij garanderen dat onze experts pas vertrekken als ze zeker weten dat uw schoorsteen naar behoren is gereinigd.

We begrijpen het cruciale belang van een schone en veilige schoorsteen en streven ernaar dat u, na onze diensten, met een gerust hart kunt genieten van uw haard.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Het begint allemaal met het beoordelen van de toegang tot de schoorsteen via de haard of kachel. Het is essentieel dat er voldoende ruimte is om effectief te werken. Zodra er voldoende toegang is, maakt de schoorsteenveger gebruik van speciale stokken en borstels.

Deze stokken worden aan elkaar bevestigd, waardoor de schoorsteenveger de hele schoorsteen kan bereiken, en deze van onder tot boven grondig kan reinigen.

Wilt u een afspraak om uw schoorsteen te laten vegen van binnenuit? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Barendrecht via 0180 202 550. Wij helpen u graag!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Barendrecht? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Barendrecht.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Barendrecht.

Werkwijze Schoorsteenveger Barendrecht

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Barendrecht via 0180 202 550. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Barendrecht op 0180 202 550.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Barendrecht via 0180 202 550.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Barendrecht via 0180 202 550.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Barendrecht

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Barendrecht heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Barendrecht

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Barendrecht

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Barendrecht nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Barendrecht

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Barendrecht mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Barendrecht

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button